20 Mei 2024  - Praktijklessen

Autorijles in de praktijk

De praktijklessen worden gegeven in een Volkswagen Golf. De eerste les begint op een parkeerplaats waar de leerling leert sturen. Vervolgens komt er iedere les een onderdeel bij zodat de leerling niet overspoeld raakt met informatie. De vorderingen worden bijgehouden middels een instructiekaart, zodat zowel de leerling als de instructeur weten in welk stadium van de opleiding hij/zij zich bevindt.

Oefening voor het examen

Na 3/4 deel van de opleiding is er de mogelijkheid om een Tussentijdse Toets (TTT) af te leggen. Dit is een proefexamen, afgenomen door een examinator van het CBR. Tijdens deze test kom je precies te weten waar je bij de voorbereidingen op je 'echte' examen extra op moet letten. Bovendien kun je na de TTT vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen (fileparkeren, straatje keren etc.) op het 'echte' examen.

Extra rijervaring op doen

Aan het eind van je opleiding krijg je de mogelijkheid om in een dubbel lesuur naar Amsterdam te gaan, om je rijervaring te vergroten. Zo maak je kennis met een heel ander soort verkeer als hier in Huizen en 't Gooi.

Versnelde opleiding

Voor degene die even wat meer tijd hebben om meer te lessen in de week biedt Autorijschool Korteweg de mogelijkheid van een versnelde opleiding. Deze bestaat dan uit 30 of 40 lessen. Na een intakeles van anderhalf uur wordt door de instructeur een keuze gemaakt tussen beide paketten. De duur van deze opleiding ligt tussen de 10 en 14 weken. Ondanks dat deze 10-14 weken een vrij korte periode is, kan gezegd worden dat de leerling zich de leerstof toch voldoende eigen kan maken.